Termografi

Termografi använder vi för att se omvärlden i infrarött ljus istället för synligt ljus. Genom att använda kameror som bara släpper igenom våglängder för infraröd strålning kan vi skapa en visuell bild av värmetransporterna i vår omvärld och därmed detektera avvikelser och fel. Varje bild är uppbyggd av pixlar som lagrar information om hur stor energimängd som sänts mot varje pixel i kameran. Detta gör det möjligt att se även små temperaturökningar på både stora och små objekt.
Huvudsakliga användningsområden för detta är att hitta fel i byggnaders klimatskärm, temperaturökningar i elektriska kretsar och överhettning av motorer.

Vi är bland de mest erfarna på området termografi i Sverige och utför alla typer av uppdrag och innehar flera certifikat inom respektive område. I tillägg utbildar vi årligen hundratals termograför i hela Skandinavien.
Nedan finner ni mer information om våra tjänster inom termografi och i deras respektive område.

 

 

För att få en pålitlig mätning vid termografi krävs kompetens om vilka värmetransporter som sker i bilden för tolkning samt gedigen kunskap om utrustningen som används. Vi använder alltid den senaste tekniken och våra instrument är kalibrerade årligen för högsta mätnogrannhet. Vi utför samtliga termografering enligt gällande branschstandarder och dessa utförs av certifierad personal.